"Zaželi"

Program zapošljavanja žena s područja Grada Novske

O projektu

Kroz projekt je zaposleno 40 žena pripadnica ciljane skupine s područja Grada Novske koje pružaju usluge potpore i podrške za 400 krajnjih korisnika.

Ciljana skupina su teško zapošljive žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanjem ljudima, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice te dugotrajno nezaposlene žene u službenoj evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Krajnjim korisnicima (400) će se kroz projekt “Želim raditi, želim pomoći!” pružati pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima

Više o projektu

Aktivnosti u sklopu projekta

1. Zapošljavanje žena iz ciljnih skupina u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici
  • - Na razdoblje od 24 mjeseca, Grad Novska zapošljava 40 žena na puno radno vrijeme s minimalnom plaćom koja je propisana Zakonom o minimalnoj plaći (NN 39/13, 130/17) i Uredbom o visini minimalne plaće za 2018. godinu.
  • - Za pružanje usluga krajnjim korisnicima, žene će dobiti i 40 bicikala kako bi im se olakšao odlazak do krajnjih korisnika.
  • - Zaposlene žene će pružati usluge potpore i podrške za 400 krajnjih korisnika, a kako bi pružena usluga bila što kvalitetnija, krajnjim korisnicima će se nabaviti kućanske i osnovne higijenske potrepštine.
2. Osposobljavanje i obrazovanje žena pripadnica ciljanih skupina
  • - Kroz razdoblje provedbe projekta, žene pripadnice ciljane skupine proći će i jedan od programa edukacija te steći nova znanja i vještine koje će im pomoći da po završetku projekta postanu konkurentnije na tržištu rada.
  • - Žene će dobiti javnu ispravu o obrazovanju i osposobljenosti.
3. Promidžba i vidljivost
  • - Za potrebe promidžbe i vidljivosti tijekom provedbe projekta tiskat će se različiti promotivni materijali, snimit će se radio i tv emisije, a projekt će se predstaviti organiziranjem dviju konferencija, početne i završne.

40 zaposlenih žena

Kroz projekt je zaposleno 40 žena pripadnica ciljane skupine s područja Grada Novske.

400 stalnih korisnika

Usluge potpore i podrške pružat će se za 400 krajnjih korisnika.

2 godine trajanja

Krajnji korisnici dobivat će usluge potpore i podrške u razdoblju od dvije godine.

Preko 730.000 Eura

Ukupna vrijednost projekta je 5.481.373,14 kuna.

Detalji projekta

Naziv projekta: "Želim raditi, želim pomoći"
Program projekta: Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Fond: Europski socijalni fond
Nadležno tijelo: Ministarstvo rada i mirovinskog sustava
Nositelj: Grad Novska
Partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Kutina
Centar za socijalnu skrb Novska
Trajanje projekta: 30 mjeseci
Ukupna vrijednost projekta: 5.481.373,14 kuna

Novosti

Najnovije vijesti vezane za provođenje i realizaciju projekta “Zaželi” Novska.

Sample Page

This is an example page. It’s different from a blog post because it will stay in one place and will show up in your site navigation (in most themes). Most people start with an About page that introduces them to potential site visitors. It might say something like this:

Hi there! I’m a bike messenger by day, aspiring actor by night, and this is my website. I live in Los Angeles, have a great dog named Jack, and I like piña coladas. (And gettin’ caught in the rain.)

…or something like this:

The XYZ Doohickey Company was founded in 1971, and has been providing quality doohickeys to the public ever since. Located in Gotham City, XYZ employs over 2,000 people and does all kinds of awesome things for the Gotham community.

As a new WordPress user, you should go to your dashboard to delete this page and create new pages for your content. Have fun!

Više vijesti